Vogel rechts

Donaties

sjut-324x400Het spreekt voor zich dat het in stand houden van een museum geld kost. De Stichting doet zijn best om veel mensen naar het museum te halen, maar alleen bezoekers kunnen een museum niet overeind houden.

Donateur worden is erg eenvoudig. Even een mailtje naar de ‘Stichting It Kokelhûs fan Jan en Sjut’ (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en u krijgt de papieren toegestuurd om u als donateur in te schrijven.

Natuurlijk mag u ook een briefje sturen naar Sofie Kleinhuis,Tsjerkepaed 7, 9264 TG Earnewâld, als voorzitter van de ‘Stichting It Kokelhûs fan Jan en Sjut’.
Als donateur mag u altijd gratis het museum binnen.

Stichting Museum It Kokelhûs fan Jan en Sjut beschikt over een culturele ANBI status.

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. 

Via https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/ kunt u controleren of de instelling een (culturele) ANBI is.

Zo houden we samen de wens uit het testament van Sjut overeind en wie zou dat niet willen? Hoe was die wens ook al weer?
"Het is haar wil en begeerte dat haar huis en de goederen die zij daartoe wil aanwijzen blijven en in stand gehouden worden in de toekomst in de toestand waarin zij zich thans bevinden". (uit het testament van 1955)